Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.
Ürün veya hizmetlerinizle ilgilenen bir müşteriye fiyat teklifi sunmak gelecekteki ticari etkileşimlerin önünü açmak için etkili bir adım olacaktır. Müşteriye yapılan fiyat teklifleri aynı zamanda potansiyel müşterilerin gelecekte sizden ne isteyebileceğini ölçmenize de katkıda bulunur. Bir fiyat teklifi hazırlarken müşteri ve firma ile ilgili cevaplanması gereken birden fazla soru olabilir. Peki, müşteri türü ve gereksinimlerinin önem taşıdığı fiyat tekliflerinde nelere dikkat edilmeli?
İlginizi çekebilir: Fiyat Artışları Müşteriye Etkili Bir Şekilde Nasıl Açıklanır?
Fiyat Teklifi Nedir?
Fiyat teklifi, herhangi bir ürün veya hizmete dair satış işlemini tamamlamadan önce müşteriyle paylaşılan belge anlamına gelir. Söz konusu fiyat teklifi içerisinde müşteri bilgileri, satılacak ürün veya hizmetin türü, adedi ve karşılığında talep edilen ücret yer alır. Belli bir geçerlilik süresine göre hazırlanan fiyat tekliflerinde yapılan işin şekline göre bazı değişiklikler olabilir.
Fiyat Teklifi Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gereken 4 Nokta
Potansiyel bir müşteriye fiyat teklifi hazırlarken büyük bir ticari birliğin ilk adımını atıyor olabilirsiniz. Bu nedenle fiyat tekliflerinde yer vereceğiniz tüm bilgilerin özenle seçilmesi gerekir. Doğru fiyatı formüle etmek ve teklifinizin başarı şansını artırmak için aşağıdaki 4 noktaya dikkat edebilirsiniz.
1) Müşterinizden Fiyat Teklif Talebinde Bulunun
Fiyat teklifi sunmadan önce müşteri profilinin sizden tam olarak ne istediğini bilmeniz gerekir. Müşterinin beklenti ve talepleri hakkında bilgi toplamanın en iyi yolu ise yazılı bir teklifle iletişime geçmektir. Açık bir şekilde ifade edilen fiyat teklifi sayesinde firmanızın müşteri isteklerine yanıt verme durumunu da önceden öğrenmiş olursunuz. E- Posta yoluyla fiyat teklifi iletmeyi tercih ediyorsanız, daha sonra arama işlemi gerçekleştirmeyi unutmayın.
2) Maliyet Faktörünü Göz Ardı Etmeyin
Bir ürün veya hizmetin geliştirilme aşamasında emek, zaman ve diğer kalemler maliyete eklenmelidir. Söz konusu ürün ve hizmetin üretiminin yanı sıra ihracat faktörü de fiyat tekliflerini doğrudan etkiler. İhracatı yapılacak bir hizmet ve ürün için teklif sunuluyorsa satış, teklif, sigorta giderleri dahil edilerek maliyet hesaplaması yapılmalıdır.
3) Hedef Pazarınızı Tanıyın
Ürün veya hizmetinizi satacağınız pazarı tanımanız hedefleme ve fiyat teklifini belirleme açısından oldukça önemlidir. Pazara hakim olan bir firma müşterilerin ne kadar ödeyeceğini ve rakiplerin ne kadar ücret aldığını öğrenebilir. Bu bilgiler ışığında doğru ve karlı bir bir fiyat teklif çalışması yapılabilir.
4) En İyi Fiyatlandırma Tekniğini Seçin
Maliyet hesabı ve teklife dair diğer detaylar belirlendikten sonra fiyatlandırma işlemi devreye girer. Fiyatlandırma işlemi için maliyet artı fiyatlandırma ve değer temelli fiyatlandırma olmak üzere iki seçenek bulunur. Şirket karlılığı ve müşteri beklentisini göz önünde bulundurularak en uygun yöntem seçilebilir. Değer temelli bir fiyatlandırma yapmak için piyasayı ve pazarı iyi tanımak oldukça önemlidir. Maliyet artı fiyatlandırma işleminde ise fiyatı doğru belirlemek için pazara hakim olmak gerekir.
Ekmob SFA satış sürecini her yerde etkili bir şekilde yönetmenizi kolaylaştıran sistemi ile zamanı verimli kullanmanızı sağlar. Satış ekiplerinin satış sürecinin başından sonuna kadar ihtiyaç duyacağı tüm yetkinlikler Ekmob SFA üzerinde standart olarak yer alır. Saha satış ekiplerinin daha etkili bir şekilde işlem yapması ve daha fazla satışa odaklanması için aradığınız tüm özellikler Ekmob SFA’da
Ekmob SFA ile Sektörünüze Özel Çözümleri Deneyimleyin
Farklı sektörlere özel çözümler sunan Ekmob SFA sayesinde satış sürecini maksimum verimle geçirirsiniz. Sektörel uygulamalara göre farklı yetkinliklere sahip olan Ekmob SFA sayesinde; otomotiv, inşaat, medikal, bankacılık, finans, endüstriyel ve profesyonel ürünlere özel avantajları deneyimlersiniz. Farklı sektörleri tek otomasyon üzerinde birleştiren Ekmob SFA ile yola devam etmek için hemen bugün başlayın!