icon-otomotiv icon-insaat icon-medikal icon-close icon-banka icon-endustri icon-customer icon-activity icon-target icon-report icon-rocket icon-down icon-calendar icon-data icon-personal icon-mobile icon-flag icon-team icon-right-secondary icon-kvkk icon-iso icon-lock icon-ip icon-dmz icon-reload icon-stats-down icon-stats-up icon-job icon-role icon-home icon-integrations icon-app-market icon-zoom icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-instagram icon-social-medium icon-social-youtube icon-social-spotify icon-social-linkedin

Içe Dönük İnsanlar İçin Satış Yapmanın 9 Yolu

Okuma Süresi: 2 dakika İçe dönük insanlar için satış yapmaktan da ziyade tanımadığı insanlarla

Içe dönük insanlar için satış yapmaktan da ziyade tanımadığı insanlarla konuşmaya başlamak bile zordur. Hayat bu duruma bağlı olarak hepimiz içe dönük veya dışa dönük olabiliriz. Ancak içe dönüklüğün kariyerimizi engellemesine izin vermemeliyiz. Bu durumu çözmek sizin elinizde. Peki ama rahat bile hissetmediğiniz bir satış durumunda nasıl daha dışa dönük davranabilirsiniz? İşte sizi satış yaparken rahatlatacak ve işinize yarayacak bazı ipuçları:

    • Tutkulu olun

Ne sattığınız konusunda heyecanınızı asla kaybetmeyin. Ürününüzle veya hizmetinizle ilgili tutkulu olmak, sizin çevrenizi nasıl algıladığınız konusunda daha az ilgili olmanızı sağlar. Ve sunduğunuz şeyle ilgili heyecanlı oluşunuz endişelerinizi daha az görünür kılar.

    • Bir gün de olsa korktuğun şeyi yapın

Cesur olmalısınız ve ne kadar büyük ya da küçük olursa olsun, korkularınıza bir son vermeniz gerekmektedir. Belki de en korkutucu şey müşterilerinizi ya da potansiyel müşterililerinizi ziyaret etmektir. Korkunuzun üstesinden gelmek için tam da bunu yapın.

    • Çok ısrarlı olun, bunun için eleştirilin

Yaşamda ve iş dünyasında özellikle de satışlarda, eleştirilmediğiniz takdirde başarılı olamazsınız. Müşterilerinizi sıkıca takip edin. Bu konudan şikayet edebilirler ancak siz dengeyi sağlamak koşuluyla kalıcılığınıza hayran oluncaya kadar ısrar edin. Ürününüze, şirketinize ve kendinize inanıyorsanız; ısrar etmeye istekli olacaksınız ve bunun için eleştirilme riskine de girmiş olacaksınız.

    • Geçtiğiniz herkese merhaba diyin

Bu, bir satış çağrısı olsun ya da olmasın içe kapanıklığınızı atlatmanın ilk yolu budur belki de. Kendinizi herkesin gözlerine bakmaya zorlayın ve onlara merhaba diyin.

    • İnsanların farklılıklarını gözlemleyin

Bir dizi başarısız satış çağrısı yaptıktan sonra, olası tüm çağrıların reddedilme olasılığını düşünebilirsiniz. Yapmanız gereken şey biraz zaman ayırıp, insanların birbirlerinden nasıl farklı olduklarını gözlemlemektir. Bu, herkesin son birkaç potansiyel müşterilerinizin yaptığı gibi tepki vereceğini düşünmenizi engelleyecektir.

    • Kendinizi halka açık olmaya zorlayın

İnsanlarla sosyalleşebilmeniz için evinizden veya ofisten sık sık çıkın. Yeni bir ortama girdiğiniz zaman rahat hissedin ve orada herkesin farkına varana kadar tekrar tekrar aynı yerlerde durun.

    • Halka açık konuşmalara katılın

İnsanlarla konuşmanın rahat olmasının tek yolu izleyicilerin önüne geçmektir. Başkalarının önünde konuşmayı öğreten destekleyici bir gruba katılıp, oradan destek alabilirsiniz.

    • Meşgul olun

Hareket halindeyken rahatsız olacak vaktiniz olmayacaktır. Bir satış toplantısından veya bir etkinlikten diğerine giderken, yardım istemek, yardım almak veya insanlarla konuşmak zorunda kalacaksınızdır.

    • Başkalarının satış yapmasına yardımcı olun

Kendiniz için satış yapamadığınız zamanlarda diğer satış elemanlarına yardımcı olabilirsiniz. Çünkü bu da sizin kabuğunuzdan dışarı çıkmanızın harika bir yoludur. Birkaç başarısız denemeden sonra, bir satış görevlisi içe dönebilir ve endişeli olabilir. Ancak bir başkasının potansiyel müşterileri ile birlikte çalışarak kendinizin kaybedecek bir şeyi olmadığınızı bildiğinizde daha rahat hissedeceksiniz ve kendinize güveninizi tekrar kazanacaksınız. Bir başkası için bir puan kazandıktan sonra, tekrar kendi potansiyel müşterilerinize döner. Ve daha büyük puanları kendiniz için kazanırsınız.

« »