Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.
Girişimcilik teoride herkese uygun gibi gözükse de başarılı bir girişimci olabilmek için sahip olunması gereken bazı özellikler vardır. Peki bu özellikler nelerdir?
1.Tutku ve Motivasyon:
Başarılı girişimcilerin en temel özelliği fikirlerine duydukları bitmez, tükenmez tutkudur. Sıkılmadan çalışabilecek misiniz? Hayatınızın geri kalanında yapmaya devam etmek isteyeceğiniz bir şey mi? Bu ve bu tarz sorulara olumlu cevap verebilecek durumda olmanız size mutlak başarıyı getirecektir.
2.Risk Alın
Girişimciler, geleceğin belirsizliğine derinlemesine dalmaya hazırdırlar. Ancak tüm risk alanlar başarılı girişimciler değildir. Başarılı bir girişimciyi diğerlerinden ayıran ise onların körü körüne riske dalmak yerine bşa çıkacak kaynakları, planları yeterince analiz etmeleridir. Daima bir b planı bulundururlar.
3.Disiplinli Bağlılık
Kendine inanmak ve güvenmek başarının anahtarıdır. Ancak bu odaklanmanın başarılı olabilmek için arkasında düzenli çalışmaya ihtiyacı vardır.
4.Uyarlanabilirlik ve Esneklik
Yaptığınız şey hakkında tutkulu ve inatçı olmanız iyi olur. Ancak müşteri veya pazar ihtiyaçları konusunda esnek olamamak başarısızlığa neden olacaktır. Başarılı girişimciler, tekliflerini geliştirecek ve müşteri, pazar ihtiyaçlarını karşılayacak özelleştirme ve önerileri dikkate alırlar.
5.Teklifinizi ve Pazarınızı Anlayın
Ürününüze ve pazarınıza hakim olun. Ürününüz henüz çıkmadan kime, hangi yollarla satacağınızı belirleyin. Değişen piyasa ihtiyaçlarından, rakip hamlelerinden ve diğer dış faktörlerden habersiz kalan büyük ürünler bile başarısızlığa uğrayabilir.
6.Para Yönetimi
Herhangi bir girişimci için kar etmek zaman alır. O zamana kadar sermaye sınırlıdır ve akıllıca kullanılması gerekir. Başarılı girişimciler bu zorlu para yönetimi gereksinimini ve mevcut ve gelecekteki finansal yükümlülükleri planlarlar.
7.Planlama Yapın
Girişimcilik, sınırlı kaynakları (zaman, para ve kişisel ilişkiler dahil) yönetirken sıfırdan bir iş kurmakla ilgilidir. Bu uzun vadeli bir sabır işidir. Ve başlarken mümkün oldukça planlama yapabilmek gerekmektedir.
8.İnsan İlişkilerinde Yetenekli Olmak
Hem tavsiyeler alabilmek için hem de ürününüzün daha geniş kitlelere ulaşabilmesi için kişisel bir network her daim önemlidir. Başarılı girişimcilerin çevresinde bu tarz insanlar bulundurmak gibi bir özelliği vardır.
9.Bir B Planına Sahip Olun
Her girişimi başarıyla sonuçlanmaz. Sahip olduğunuz fikir için batma maliyeti hesaplarını yapmak yerine, pratik bir çıkış yolu bulmak ve yeni bir şey denemek kesinlikle daha güzel olacaktır.
10.Kendinize Soru Sorabilmek
‘’Ben bir girişimci miyim?’’ Diye kendinize sorun. Bu soruya vereceğiniz cevaplar size doğru bir yol belirleyecektir. Bill Gates’in hazır cevaplılığına veya Steve Jobs’un yeteneklerine sahip değilseniz bile kendinize korkutucu sorular soracak cesaretiniz varsa başarılı bir girişimci olmak için tüm özelliklere sahipsiniz demektir.