icon-otomotiv icon-insaat icon-medikal icon-close icon-banka icon-endustri icon-customer icon-activity icon-target icon-report icon-rocket icon-down icon-calendar icon-data icon-personal icon-mobile icon-flag icon-team icon-right-secondary icon-kvkk icon-iso icon-lock icon-ip icon-dmz icon-reload icon-stats-down icon-stats-up icon-job icon-role icon-home icon-integrations icon-app-market icon-zoom icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-instagram icon-social-medium icon-social-youtube icon-social-spotify icon-social-linkedin

Günümüzde Dijital Veri Toplamanın Faydaları

Okuma Süresi: 2 dakika Eskiler; "Bir işi ölçemezsen, o işi yönetemezsin." derler. İşinizle ilgili veri toplamak yalnızca yaptığınız işin yarısıdır.

Eskiler; “Bir işi ölçemezsen, o işi yönetemezsin.” derler. İşinizle ilgili veri toplamak yalnızca yaptığınız işin yarısıdır. Bu veriler aynı zamanda tutarlı, doğru ve organize olmadıkça, onları raporlayamazsınız ve bu çalışmanın size herhangi bir etkisi olmamış olur. Ancak ölçümleri tutarlı tutmak, özellikle de alanda toplanan verilere dayanan şirketler için büyük bir zorluk olabilir. Tüm iletişim bir noktada sanallaşıyor ve kolaylaşıyor iken dijital veri toplama formlarının dijitalleşmesinin ne gibi faydaları olabilir?

1. Tutarlılık:

Standartlaştırılmış bir veri toplama yöntemi oluşturup bu yöntemi kullanmak, ekibinizin topladığı verilerin tür ve kalitede tutarlı olmasını sağlar.Dijital veri toplama formların da, çalışanların yönetici olarak ihtiyacınız olan bilgileri tam olarak kaydetmelerini sağlayan bir takım sorular vardır. Artı olarak bazı sistemler, bazı alanları gerekli şekilde işaretlemenize izin verir ve farklı soru biçimleri, izin verilen verilerin türüne daha da fazla denetim sağlar.

2. Analiz edilebilirlik:

İş ölçütlerinde analiz yapmak isteyen şirketler için en büyük engellerden biri standartlaşmanın eksikliğidir. Veri toplama formları kullanım tutarlılığı sağlandığında, verileri önce temizlemeye zaman harcamak zorunda kalmadan performansınızla ilgili raporlara çalışabilirsiniz. Bu, şirketlerin alandan aldığı verilerine dayalı olarak daha akıllı, daha çevik kararlar almalarına yardımcı olur.

3. Erişebilirlik:

Dijital veri toplama formlarını kullanmak, özellikle anında veri iletişimi sağladığı için değerlidir. Örneğin, bulut tabanlı sistemler, bilgileri toplandığı anda e-postayla senkronize edebilir ve kağıt temelli anketleri kopyalamak, yöneticilere sonuçları iletmek gibi geçen sürelerde beklemek yerine bu sürelerde rapor oluşturabilirler, çalışmalar yapılabilir.

4. Hareketlilik:

Veri toplama formlarını kullanmak iyi ise ve dijital olanları kullanmak daha iyi ise, mobil veri toplama formlarını kullanmak en iyisidir. Akıllı telefonlarında veri toplama formlarına erişen ekiplerin verileri gözlemledikleri anda kaydetmeleri çok daha muhtemeldir. Bu, onların daha verimli çalışmasına aynı zamanda verilerin daha doğru tutulmasına yardımcı olur. Ayrıca, ilk etapta verileri kaydetmek ne kadar kolay olursa, ayrıntıları yakalama ihtimali de o kadar yüksek olur.

5. Sürdürülebilirlik:

Ortalama bir ofis çalışanı, yılda 10.000 adet kağıt kullanıyor. Bunu şirketinizdeki tüm çalışanlarla çoğaltın ve küçük bir ormana bakıyorsunuz. En kötü yanı, ofislerde basılan kağıdın % 45’inin günün sonunda atıldığıdır. Bir ağaç yalnızca 8,333 sayfa kağıt üretir ve boşa harcanmış bir sayfanın ortalama maliyeti 0,06 TL’dir. Bu istatistikler ağırlıklı olarak cüzdanınıza ve çevrenize zarar verir. Çevre dostu çağımızda dijital veri toplama formları, kağıt ve ofis atıklarını azaltmanın yanı sıra harcamaları azaltmak için pratik bir yöntemdir.

« »