icon-otomotiv icon-insaat icon-medikal icon-close icon-banka icon-endustri icon-customer icon-activity icon-target icon-report icon-rocket icon-down icon-calendar icon-data icon-personal icon-mobile icon-flag icon-team icon-right-secondary icon-kvkk icon-iso icon-lock icon-ip icon-dmz icon-reload icon-stats-down icon-stats-up icon-job icon-role icon-home icon-integrations icon-app-market icon-zoom icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-instagram icon-social-medium icon-social-youtube icon-social-spotify icon-social-linkedin

Saha Ekip Yönetimi İçin İşinize Yarayacak Araçlar

Okuma Süresi: 2 dakika Eğer bir saha ekibi çalışanıysanız, bu uygulamalar hayatınızı kolaylaştıracak.

Ekip yönetimi firmalar için oldukça önemli ve zordur. Ancak sahada bulunan ekipleri yönetmek daha da zordur. Kişilerin birbiriyle ve merkez ofisle etkileşimde kalması için bazen birden çok uygulama gerekebilir. Biz de sizler için ekip yönetiminde işinizi kolaylaştıracak uygulamaları listeledik.

Eğer bir saha ekibi çalışanıysanız, bu uygulamalar hayatınızı kolaylaştıracak. Eğer saha ekibi yöneticisiyseniz de bu uygulamalar ekibiniz ile iletişim süreçlerinizi düzenleyerek, verimliliği artıracaktır.

Saha ekibiniz, sizin ve markanızın temsilcileridir. Bu sebeple ekip yönetimi marka kimliğiniz için önemlidir. İyi bir saha çalışması, satış ve pazarlama stratejinize olumlu geri dönüşlerde bulunur. Sahada rakiplerinizle yaptığınız koşuda öne geçebilmek için teknolojiye uyum sağlayıp işleri biraz daha dijitalleştirmeniz gerekir.

  • Whatsapp

    Günümüzde her dört kişiden üçünün kullandığı ücretsiz bir mesajlaşma uygulamasıdır. Görsel ve belge gönderimine imkan sağladığı için pazarlama iletişimi alanında sıkça tercih edilebilmektedir.

  • Yammer

    Yammer, bir tür şirket içi sosyal network uygulamasıdır. Projeleriniz veya ekiplerinize göre gruplar oluşturarak iletişim kurmanızı sağlar. Görsel ve belge gönderiminin yanı sıra müşterilerinizi de kayıt altında tutmanızı sağlar.

  • Slack

    Ekip içi iletişim ve etkileşim uygulamasıdır. Farklı departman, konu ya da gruba göre mesaj, tartışmalar ve bildirimler sağladığı için günümüzde pazarlama iletişiminde en çok kullanılan platformlardan biridir.

  • Telegram

    Telegram, ekibinizle numara üzerinden değil de kullanıcı adıyla mesajlaşma özelliği sağlar. Mesajlarınız, Telegram üzerinden şifrelenerek gizlenir. Bu şifreleme ile birlikte mesajlarınızın güvenliği artırmış olur. Yüksek boyuttaki dosyaları da gönderebilmektedir. Ancak Telegram’ın negatif özelliklerinden biri olarak mesajlar bir süre sonra silinmektedir.

  • Dropbox

    Dropbox, online dosya saklama ve paylaşma uygulamalarından biridir. Gayet basite indirgenmiş ayarları, dosyalar üzerinde birden fazla kişinin çalışabilir olması ve 2GB’a kadar ücretsiz olması ile firmalar tarafından çokca tercih edilmektedir.

  • Google for Work

    Google’ın firmalara sağladığı fırsatlardan biri olan Google for Work’un içerisindeki “Drive” sayesinde dosyalarınızı depolayabilirsiniz. Ayrıca dokumanlar, e-tablo veya formlardan da faydalanabilirsiniz. Ayrıca “Takvim” özelliği sayesinde de ekibinizin görüşmelerini kolayca planlayabilirsiniz.

  • Evernote

    Evernote, sadece depolama uygulaması olmaktan çok daha fazlasıdır. Resim, link, doküman gibi aklınıza gelebilecek her şeyi etiketler aracılığıyla kayıt altına aldığınız bir uygulamadır. İş bölümü, proje konuşmaları ve her yerden erişme imkanı ile saha iletişiminizi daha da planlı bir şekilde ilerletmenize olanak tanıyacaktır.

  • Wunderlist

    Ekibiniz için bulut tabanlı bir not defteri, hatırlatıcı, yapılacaklar ve denetim listeleri oluşturabildiğiniz uygulamadır. Saha ekiplerinize görevler atayabilir, görevlerin durumlarını takip edebilirsiniz.

  • Google Haritalar

    Sahaya çıkacak ekibiniz için, müşteriniz olan firmaları belirtmek -pinlemek- amacı ile kullanacağınız uygulamadır. Bu sayede saha ekibinizin yer bildirimi yapmasını da sağlayabilir veya firmalarınızın doğru konumlarını toplayabilirsiniz.

  • Araç Takip Sistemleri

    Saha ekibinizin gerçekten sahada olup olmadığını kontrol etmenin en eski ve güvenilir yolu araç takip sistemleridir. Saha aracınızın ne zaman nerede olduğu, ne kadar süre kullanıldığı gibi bilgiler verir.

  • Yandex Kurumsal

    Eğer isterseniz Google’a bir nevi muadil olarak Yandex de kullanabilirsiniz. Yandex trafik yoğunluğu dahil olmak üzere ayrıntılı harita özelliği sunar. Ayrıca Disk sayesinde dosyalarınızı saklayabilirsiniz.

Ayrıca tüm bu işlemler ve daha fazlası için ayrı ayrı uygulamalar kullanmak, ayrı ayrı paralar ödemek yerine Ekmob’u kullanabilirsiniz.

Ekmob, sahada pazarlama, satış ve denetim yapan ekipler için yukarıda saydığımız bütün çözümleri tek bir çatı altında sunar. Böylece ekipleriniz ile anlık olarak iletişim kurmanıza; not, fotoğraf, form, sipariş, tahsilat ve crm gibi bir çok farklı veriyi anlık olarak sahaya göndermenize ve anlık olarak sahadan toplamanıza olanak sağlar. Ek olarak Ekmob ile ekibinizin takvimlerini ve görevlerini düzenleyebilir, rotalarını görüntüleyebilir, planlayabilir ve anlık konumlarını görebilirsiniz. Böylece ekip yönetimi sizin için çok kolay hale gelir, saha ekibi ve operasyonlarının performansını ölçebilir ve gözle görülür şekilde verimlilik artışı sağlayabilirsiniz.

Sizde sahada pazarlama, satış ve denetim yapan ekiplerinizin performansını ölçmek ve verimlilik artışı sağlamak istiyorsanız aşağıdaki formu doldurun en kısa sürede size ulaşıp Ekmob’un yeteneklerini canlı olarak anlatalım.

« »