icon-otomotiv icon-insaat icon-medikal icon-close icon-banka icon-endustri icon-customer icon-activity icon-target icon-report icon-rocket icon-down icon-calendar icon-data icon-personal icon-mobile icon-flag icon-team icon-right-secondary icon-kvkk icon-iso icon-lock icon-ip icon-dmz icon-reload icon-stats-down icon-stats-up icon-job icon-role icon-home icon-integrations icon-app-market icon-zoom icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-instagram icon-social-medium icon-social-youtube icon-social-spotify icon-social-linkedin
saha satış ekip yönetimi

Saha Satış Ekip Yönetiminde Başarıyı Artıracak 5 İpucu

Okuma Süresi: 3 dakika Saha satış ekip yönetimi konusunda başarıyı yakalamak kimi zaman uzun ve zorlu bir süreç olabilir. Bu noktada uygulanacak etkili stratejiler...

Saha satış ekip yönetimi konusunda başarıyı yakalamak kimi zaman uzun ve zorlu bir süreç olabilir. Bu noktada uygulanacak etkili stratejiler ise bu süreci hızlandırabilir. Peki, bu stratejiler nelerdir? Nasıl uygulanmalıdır?

Saha Satış Ekip Yönetiminde Başarı için İzlenilecek Adımlar Nelerdir?

Saha satışları söz konusu olduğunda ise sürecin etkin bir şekilde yönetilmesi ve ekip başarısının sağlanması için birden fazla ayrıntıya odaklanmak gerekir. Bu noktada saha satış ekip yönetiminde uygulanabilecek adımlar şunlardır:

1) Satış Modelinizi Belirleyin 

saha satış ekip yönetimi

Başarılı bir satış yolculuğu ve ekip başarısı için hangi satış modelini benimseyeceğinizi önceden belirlemeniz gerekir. Bu noktada satış modelleri arasından size en uygun olanı seçerek başarıya giden yolda ilerleyebilirsiniz. Saha satış ekibinizi de beklentinize uygun satış modeli ile birleştirebilir, süreçten maksimum verim elde edebilirsiniz.

2) Eğitim ve Koçluk Desteği ile Ekibinizi İleriyi Taşıyın

Saha satış ekip yönetimi konusunda başarıya ulaşmanın büyük bir kısmı kişisel koçluk ve eğitimle gerçekleşir. Bu noktada iyi saha satış liderlerinin ve satış temsilcilerinin ihtiyaç duyacağı alanları önceden görmesi gerekir. Böylece, satış ekiplerinin güçlü ve zayıf yönlerini yakından inceleme fırsatı bulan satış liderleri ihtiyaca göre teknik eğitimler ve koçluk desteği sağlayabilir.

saha satış ekip yönetimi

3) Ölçeklenebilir Bir Satış Süreci Belirleyin

Başarılı bir saha satış ekip yönetimi aşamasında uygulanabilecek en önemli stratejilerden biri ölçeklenebilir bir satış sürecine sahip olmaktır. Saha satış ekibinin verimli bir şekilde çalışmasını ve sonuçları teslim etmesini sağlamak için sistematik bir yaklaşım uygulayabilirsiniz. Başarılı bir ölçekleme için şirketinizin sunduğu ürün veya hizmete bağlı olarak bir süreç taslağı oluşturmanız, bu noktada size çok faydalı olacaktır. 

4) Ekibinizi Motive Edin 

Saha satış ekip yönetimi aşamasında yöneticiler, ekibini motive etmek için birden fazla yöntem izleyebilir. Bir saha satış ekibinde gerekli motivasyonu sağlamak için yapılabilecek en iyi işlem herkesin ihtiyacı olan desteği sunabilmektir. Bu noktada, ekip üyelerinin maaşına ek ekip satış kotaları dolduğunda onlara performans primleri verebilirsiniz.

5) Ekibinize Daha İyi Satış Araçları Sağlayın

saha satış ekip yönetimi

Saha satışları söz konusu olduğunda daha fazla aracın ulaşılabilir olması üretkenliği artırarak satış döngüsünün kısaltılmasını sağlar. Ekibinizin saha satış yolculuğunda kullanacağı en iyi araçlar büyük başarıları da beraberinde getirir. Kısa sürede etkin bir şekilde işlemlerini sürdüren satış ekibi en iyi satış araçları sayesinde verilere kolay ulaşır. Böylece tekrarlayan görevleri otomatikleştirme ve ekip yönetim takibi gibi avantajları elde ederler.

Ekmob SFA, saha satış ekiplerinin gereksinim duyduğu satış özelliklerini tek araç üzerinden deneyimlemesini sağlar. Daha iyi satış aracı ile satış sürecini yöneten temsilciler zamanı etkin bir şekilde kullanarak, kısa sürede satış döngüsünü tamamlayabilir.

Ekmob SFA ile Satış Döngüsünü Kısaltın

Ekmob SFA satış yolculuğunu kolaylaştıran yetkinlikleri sayesinde saha satış ekibinin süreci en iyi şekilde yönetmesine katkıda bulunur. Satış döngüsünün standart olmasını sağlayan Ekmob SFA ile kolay ve erişilebilir bir satış deneyimi yaşarsınız. Ekmob SFA, satış ekibinize görevleri otomatikleştirme, hızlı veri akışı, raporlama, mobil kullanım ve ekip yönetim desteği gibi önemli yetkinlikler sunar. Daha fazla yetkinliği bir arada deneyimlemek için hemen bugün Ekmob SFA kullanmaya başlayın!

İlginizi çekebilir: Saha ekiplerinde sürdürülebilir başarı nasıl sağlanır?

« »