icon-otomotiv icon-insaat icon-medikal icon-close icon-banka icon-endustri icon-customer icon-activity icon-target icon-report icon-rocket icon-down icon-calendar icon-data icon-personal icon-mobile icon-flag icon-team icon-right-secondary icon-kvkk icon-iso icon-lock icon-ip icon-dmz icon-reload icon-stats-down icon-stats-up icon-job icon-role icon-home icon-integrations icon-app-market icon-zoom icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-instagram icon-social-medium icon-social-youtube icon-social-spotify icon-social-linkedin

Satış Teklifi Ustası Olun: En Faydalı 5 Yöntem

Okuma Süresi: 2 dakika Her gün potansiyel müşterilerinizle bir sürü toplantılara

Her gün potansiyel müşterilerinizle bir sürü toplantıya giriyor ve satış teklifi sunuyorsunuz. Bu toplantılarda kimi zaman o müşteriler ihtiyaçlarının farkında, satın almaya hazır kişiler oluyor. Kimi zaman sizin ikna etmeniz gereken kişiler… İşte satış teklifleri bu noktada tüm sürecin nasıl sona ereceğini belirleyen en önemli unsurlardan biri haline geliyor.

Genelde bu senaryoda iki son vardır. Birincisi teklifiniz reddedilir. Birkaç tane sağlam satış yapmak yerine tonlarca satış yapmak isterseniz, bu yüzlerce kişiyle satış fırsatını kaybedesiniz. Çünkü teklifiniz hedef kitlenizin gerçekten ne istediğini konusunda yetersiz kalmıştır.

Diğer ihtimal ise tam olarak hedef kitlenize özel tasarladığınız teklifle karşı konulmaz olursunuz. Bu seçenekte satış gerçekleşmese bile hedef kitledeki enerji değişimlerini görebilirsiniz. Bu da onları kaybetmeden hala potansiyel müşteri olarak konumlandırmanızı sağlar. Bu iki sonucu ortaya çıkaran en önemli fark sunulan tekliflerdir. Teklifinizle ilgili stratejik olmalısınız.

Peki ama nasıl?

1. Kitlenizi tanıyın.

Konuşmalarınızla müşterinin aklına girebilmeli ve orada yer edinebilmelisiniz. Sunumuz; kitlenize onları tanıdığınızı ve sorunlarına hakim olduğunu göstermelidir. Kitlenizin en büyük problemini çözen bir teklif sunduğunuzda size karşı koyamazlar.

2. Birden fazla seçenek sunun.

Çoğu firmanın yanılgıya düştüğü en önemli nokta budur. Hedef kitlenize tek bir şey sunmayın. Bu durum kitlenizi evet veya hayır olarak iki karar arasında bırakır. Bunun yerine iki veya üç bileşene sahip olduğunuzdan emin olun. Onlara sunacağınız seçenekleri karşılaştırın.

3. Onlara, problemlerini net olarak gösterin.

Pek çok satış temsilcisi hedef kitlenin gerçekten neyi önemsediğine odaklanmak yerine ürünlerinin özelliklerinden, yararlarından bahseder. Örneğin, “563 sayfalık bir kitap satıyorum” diyebilirsiniz. Ancak sattığınız bu kitabın alıcılara, okuyuculara neler kazandırdığından bahsetmeniz gerekir. Günümüzde insanlar kısa yollar kullanmak ve kısa yolların sonuçlarını görmek istiyorlar. Onlara kitabınızın uzunluğundan değil, ona katacağı faydalardan bahsedin.

4. Hediye her zaman cazip gelir.

Teklifinize değer katmak için neler yapabileceğinizi bir düşünün. Teklifinizin kabul edilme oranını artırmak için hangi promosyonu ekleyebilirsiniz? Burada seçenekler size kalmış. Gerçek veya potansiyel müşterilerinize değer artıracak herhangi bir şey ekleyebilirsiniz. Eğer müşterinizin satın alması için bir ihtimal olduğunu düşünüyorsanız onu ‘’kısa süreli indirim’’ bonuslarıyla harekete geçmeye motive edin.

5. Son başvuru tarihleri ​​kullanın ve aciliyet yaratın.

Son başvuru tarihleri ​​neredeyse her zaman satışları artırır. Çünkü insanlar, verilen bu ayrıcalığı kaybetmekten korkarak motive olurlar. Belirli zaman aralıklarını, limitleri ve süre sonu tarihleri ​​kullanın. Ancak insanlara neden belirli bir tarih verdiğinize dair etik bir açıklama da sunun. Örneğin; bu teklifin yalnızca bir etkinlik sırasında satışa sunulması olabilir. Bu nedenle etkinlik sona ermeden satın almak zorunda kalmaları gibi. Kitlenize neden aciliyet olduğunu söylerseniz, bir son başvuru tarihinde satın alma konusunda daha rahat hissederler.

Bu 5 basit ipucu sayesinde hazırladığınız satış teklifi daha etkili hale gelecektir. Şimdi kendinize sorun bir satış makinesi mi olmak istersiniz, reddedilen teklif dosyaları ile boşa zaman kaybeden kişi mi?

« »