icon-otomotiv icon-insaat icon-medikal icon-close icon-banka icon-endustri icon-customer icon-activity icon-target icon-report icon-rocket icon-down icon-calendar icon-data icon-personal icon-mobile icon-flag icon-team icon-right-secondary icon-kvkk icon-iso icon-lock icon-ip icon-dmz icon-reload icon-stats-down icon-stats-up icon-job icon-role icon-home icon-integrations icon-app-market icon-zoom icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-instagram icon-social-medium icon-social-youtube icon-social-spotify icon-social-linkedin

Daha İyi Bir Satış Yöneticisi Olun

Okuma Süresi: 2 dakika Sorumluluk duygusuna sahip yöneticiler, doğru tahminlerde bulunan kendini

Sorumluluk duygusuna sahip yöneticiler, doğru tahminlerde bulunan kendini devamlı geliştiren liderlere dönüşürler. Geçmişte, satış yöneticisi sadece mümkün olduğu kadar yüksek gelir elde etmekle ilgilenirken, günümüzde rekabet arttığı için sorumluluk hanesine satış organizasyonlarının yönetimi, ekibine destek sağlamak gibi de görevler de eklenmiştir. Bir diğeri ise satışlar hakkında ileri görüşlü olabilmektir. Satışlar ve satışlar hakkında yapılan tahminler; gelirlerin kaynak planlamasına kadar şirketin tüm yönlerini etkiliyor.

Satış yöneticisi olarak, bu sorumlulukların sizi korkutmasına izin vermemek gerekiyor. Tüm bunların, iç değerinizi ispatlamak için bir fırsat olduğunu düşündüğünüz zaman işiniz hiç olmadığı kadar kolaylaşacaktır. İşte bu noktada işinize yarayacak iki husus var.

Ekibinizin becerilerini geliştirin

Satış sürecinde ulaşabileceğiniz en üst konuma ulaşmış olsanız bile bu bilmeniz gereken her şeyi bildiğiniz anlamına gelmez. Daima öğrenilecek bir şeyler vardır. Kendinizi geliştirmelisiniz, özellikle de insanları daha etkili bir şekilde yönetmek hakkında. Düzenli olarak insanlarla etkileşime girmek için zaman ayırın. Gerçekten onları anlamak, onlardan bir şeyler öğrenebilmek için sözlerinden ve eylemlerinden faydalanın. Özellikle temsilcileriniz söz konusu olduğunda, yönetici olarak onlara nasıl rehberlik etmeniz gerektiğini, onların davranışlarını izleyerek belirleyeceksiniz.

İşverenler daima, başkalarıyla etkileşim kurma becerisine sahip olanlara daha fazla şans tanıyacaktır. Dolayısıyla bu konuda daha fazlasını yapın. Empati kurmak, ekip çalışması ve iletişim konularında ne kadar fazla uzmanlık geliştirebilirseniz üst düzey yöneticiliğe de (C-Suite) bu denli yaklaşmış olursunuz.

Bilimsel bir yaklaşım düşünün

Yukarıda da dediğimiz gibi kızışan rekabetten dolayı artık atarak yapılan tahmin günleri geride kaldı. Günümüzde mevcut veri analizi araçlarının ortak noktası satış faaliyetlerinin geçmişte ne gibi sonuçlar ürettiğinin anlaşılmasını sağlamaktır.

Eğer yeni insanlar getirirseniz ve onları düşük satışları için suçlar ve yaptıklarına bakmazsanız, kesinlikle onlardan başarılı olmalarını bekleyemezsiniz. Başarısız olan ancak belki de potansiyel başarılı bu temsilcileri ayrılmaya eğilimli hale getirmiş olursunuz. Ekip çapında başarı oluşturmak için, siz yönetici olarak bu veri odaklı anlayışları uygulamalısınız. Yani yeni satış temsilcilerinizi geçmişte başarı sağladığınız tespit ettiğiniz, her gün uyguladığınız etkinliklere yönlendirmelisiniz.

Sonuçta bu etkinlik verileri, takımınızın mevcut hedeflere karşı durduğu yere ilişkin çok daha doğru bir resim çizerek tam olarak hangi alanların oda olması gerektiğini bilmenizi sağlar.
Satış yöneticilerinin doğru tahmin alanında mükemmelleştirebilecekleri en etkili yol, mevcut performans verilerinizi ölçmek ve strateji belirlerken bu verileri kullanmaktır.

« »