icon-otomotiv icon-insaat icon-medikal icon-close icon-banka icon-endustri icon-customer icon-activity icon-target icon-report icon-rocket icon-down icon-calendar icon-data icon-personal icon-mobile icon-flag icon-team icon-right-secondary icon-kvkk icon-iso icon-lock icon-ip icon-dmz icon-reload icon-stats-down icon-stats-up icon-job icon-role icon-home icon-integrations icon-app-market icon-zoom icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-instagram icon-social-medium icon-social-youtube icon-social-spotify icon-social-linkedin

Modası Geçmeyen Trend: Yüz Yüze Satış ve Pazarlama

Okuma Süresi: 2 dakika Yüz Yüze Pazarlama (F2F), doğrudan iletişim yoluyla potansiyel müşterilere dokunma

Yüz Yüze Satış (F2F), doğrudan iletişim yoluyla potansiyel müşterilere dokunma ve satma eylemidir. Saha satışının bir dalı olarak; müşteri toplantıları, satış olayları, ürün denemeleri, mağaza ziyaretleri ve etkinlikler gibi etkileşimleri kullanır. Tüm teknolojik gelişmelere rağmen Yüz Yüze Satış hala popüler ve vazgeçilmezdir. Çünkü temelinde görünürlük ve güven vardır.

Odak nokta duygulardır

En önemli kararlarımızı genelde rasyonel ve tamamen planlanmış olarak düşünmekten hoşlanmamıza rağmen aslında kararlarımız duygularımız tarafından yönetilmektedir. Yapılan araştırmalara göre alışveriş yapanların satın alma kararlarını etkileyen çeşitli sekiz duygu deneyimlendiği keşfedildi. En sıklıkla yaşanan doğrulama duygusuna yardım etmeyi başardığınız sürece satın almacılarınız da artacaktır. Bu şüphe ve yanlış karar verme korkusuna ise yardım etmenin yolu olumlu bir yüz yüze pazarlama etkileşiminden geçiyor. Kendinden emin ve güven veren bir ses ve görüntü, ürün hakkında edilen sözlerin gerçek bir insandan duyulması müşterilerin satın alma kararlarında emin hissetmelerine yardımcı olur.

Ürünü satmaya çalışmayın.

Her ne kadar mantıklı gelmese de gerçek şu ki insanlar bir şeylerin satılmasından hoşlanmıyor. Sert satış taktikleri özellikle yüz yüze pazarlama durumunda yakın ve kişisel olduğunuz için genellikle istilacı, agresif ve kusurlu gibi hissedilmenize sebep oluyor.

Yumuşak satış ise uzun vadeli bir ilişki kurmak için de daha elverişli bir yöntem. Ürün yerine müşteriye önem vererek, insanları markanız için değerli ve önemli hissettiriyor.

Konuşmayı ürününüzle ilgili gerçekleri ve rakamları anlatarak başlatmayın. Bunun yerine konuşmanın diğer tarafındaki kişiyi tanıyın. Potansiyel bir müşterinin ağrı noktalarını öğrenmeniz, bu ihtiyaçlarını çözmek için ürününüzle daha iyi eşleşmelerini sağlayabilir.

En iyi satış elemanları, insan etkileşimi konusunda derin bir anlayışa sahiptir. Satışların psikolojik tarafında bir takım kaynaklar var.

Güçlü bir marka kimliğini koruyun.

Güçlü bir marka kimliğiyle şirketiniz daha büyük görünür,. Sadakat ve güven oluşturur, istikrar ve bağlılık getirir, kişisel gurur gösterir.

Çoğu şirket bunu biliyor. Ve pazarlama kampanyalarında görsel marka kimliğini kullanabilse de mesajlar sahadaki kişisel pazarlamacılardan dolayı kaybolabilir. Marka kimliğinizin yalnızca bir web sitenin veya paketin görünümünden öteye geçmesini sağlamak hayati önem taşımaktadır.

Saha ekibiniz, şirketin değerleri, görev bildirimi ve mesajlaşma konularında tam eğitim almış olmalıdır.

Tüketici Araştırmaları Derneği tarafından yapılan araştırmanın sonucuna göre tüketiciler kendilerini markalarla hizalamak istiyorlar. Yani kim olduklarını kullandıkları markalarla tanımlamak istiyorlar.

Bu ilişkiyi yüz yüze pazarlama ile yönetmekten daha iyi bir yol yoktur. Bu da temsilcilerin marka değerlerini tam ve otantik olarak somutlaştırmalarında çok önemlidir.

Pazarlamanın iki biçimini de kullanabilmek her ikisini de en üst düzeye çıkarmanın en iyi yoludur.

« »