icon-otomotiv icon-insaat icon-medikal icon-close icon-banka icon-endustri icon-customer icon-activity icon-target icon-report icon-rocket icon-down icon-calendar icon-data icon-personal icon-mobile icon-flag icon-team icon-right-secondary icon-kvkk icon-iso icon-lock icon-ip icon-dmz icon-reload icon-stats-down icon-stats-up icon-job icon-role icon-home icon-integrations icon-app-market icon-zoom icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-instagram icon-social-medium icon-social-youtube icon-social-spotify icon-social-linkedin

Satış Personelleri İçin Dijital Görünürlüğün Önemi

Okuma Süresi: 2 dakika COVID-19 ile beraber dijital dönüşüm hız kazandı ve dijital görünürlüğün önemi arttı. Peki, satış personelleri dijital görünürlüğü satışlarını arttırmak için...

COVID-19 ile beraber dijital dönüşüm hız kazandı ve dijital görünürlüğün önemi arttı. Peki, satış personelleri dijital görünürlüğü satışlarını arttırmak için nasıl kullanabilir?

Sektörünüz için bir network etkinliğine katıldığınızı düşünün. Yeni insanlarla tanışmak, kartvizitler vermek ve hatta fark edilmek için çaba gösterirsiniz. Oysaki dijital görünürlük sayesinde bu süreci kolaylaştırabilir ve kişilerin sizi fark etmesini sağlayabilirsiniz.

Dijital Görünürlük Nedir?

Dijital görünürlük; e-imzanızın, sosyal medya hesaplarınızın ve blogunuzun kısacası çevrimiçi kimliğinizin yarattığı algıdır. Satışın değiştiği ve rekabetin arttığı günümüzde müşterilerinize her kanaldan ulaşmalı ve bilgi akışı sağlamalısınız.

Bir satış personeli, potansiyel müşterilerini

  • Sosyal medya hesapları,
  • Web siteleri,
  • Bağlantılar,
  • Yorumlar,
  • Açılış sayfaları ve
  • Dizinler gibi çeşitli kanallarda bulabilir.

Potansiyel müşterilerinizin de sizi bulması için çevrimiçi görünürlüğünüze yatırım yapmalısınız. Hangi sektörde olursanız olun, varlığınızı güçlendirmenin faydasını görürsünüz. E-görünürlük, ürünlerinizin reklamını yapmanın kolay ve ücretsiz bir yoludur.

Farklı Dijital Görünürlük Türleri Nelerdir?

Firmaların yanı sıra satış personellerinin de dijital görünürlüğüne dikkat etmesi gerekir. Çünkü müşteriye dokunan kişi olarak tutarlı, bilgi sahibi ve güvenilir algılanmalıdır.  Dikkat etmeleri gereken görünürlük türleri:

  • E-posta adresleri ve mail imzaları,
  • Sundukları içerikler,
  • İletişim şekilleri, (Cep telefonları, Whatsapp, Skype vb.)
  • Sosyal medya hesapları gibi çok çeşitlidir.

Potansiyel müşterilerin sizi bulması için çevrimiçi dünyada faydalı içerikler oluşturmalısınız. İçerik, potansiyel müşterilerinizle aranızda güven bağı oluşturmanıza yardımcı olur. Kişiler, size ait bir içerik ile karşılaştıkları zaman sizin hakkında fikir geliştirmeye başlar.

Dijital Görünürlüğünüzü Nasıl Tasarlayabilirsiniz?

Dijital Görünürlük Nasıl Tasarlanır?

1)Sosyal Medyanın Gücünü Keşfedin

Her şeyin dijitalleştiği günümüzde sosyal medya hesapları çevrimiçi bir CV görevi görür. Deneyimlerinizi, uzmanlıklarınızı ve başarılarınızı sergilemekten çekinmeyin. Sosyal medya hesaplarınızda hedef kitleniz ile bağ kurmanıza yardımcı olacak çeşitli içerikler yayınlayın. Potansiyel müşterilerinizin ne bilmek istediğini öğrenin ve sosyal medya sayesinde cevaplar ve çözümler sağlayın.

2)Linkedin’ın Önemini Fark Edin

Linkedin çok değerli bir networking aracıdır. Linkedin profilinize özen gösterin. Düzenli olarak güncelleyin ve insanlarla bağ kurmaya çalışın.

3)Çalıştığınız Firmanın Kurumsal Kimliğine Uyum Sağlayın

Firmanızın sahip olduğu kurumsal kimliği benimseyin. Uygun olan renkleri, logoyu ve mail imzalarını kullandığınızdan emin olun. Çalıştığınız firma ile uyum içinde hareket etmeniz sizi çok daha güvenilir gösterir.

Satış sürecinde içeriğin en büyük avantajı sizin için iyi bir itibar oluşturmasıdır. İçerik, potansiyel müşterilerinizle aranızdaki güven bağını geliştirir. Kişiler, size ait bir içerik ile karşılaştıkları zaman sizin hakkında fikir geliştirmeye başlar.

”Satış Sürecinde İçerik Yönetimi” hakkında yazdığımız yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

« »